Imagine virala de la vizita pe care presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a efectuat-o la Spitalul Universitar alaturi de presedintele Klaus Iohannis si premierul Florin Citu.

In timp ce directorul spitalului le explica inaltilor oficiali de are de gand sa faca cu banii de la PNRR, in spatele era o priza prost rinsa care cazuse in locasul ei.

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti urmeaza sa beneficieze de fonduri prin Programul NextGenerationEU.

Comisia Europeana da unda verde Planului National de Redresare si Rezilienta al Romaniei (PNRR), a declarat presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, in cadrul unei conferinte de presa comune cu presedintele Klaus Iohannis si premierul Florin Citu.

„Astazi, Comisia Europeana da unda verde Planului National de Redresare si Rezilienta al Romaniei. Acest lucru are loc in urma unei evaluari meticuloase si unei foarte bune cooperari si vreau sa va felicit pentru asta si sa va multumesc pentru cooperare”, a spus sefa executivului comunitar.

Ea a adaugat ca Planul Romaniei a raspuns unor „criterii foarte exigente” stabilite de Comisie alaturi de Consiliul European. Sefa Executivului comunitar a vorbit de importanta fondurilor europene respective in domenii precum Sanatatea, energia verde, digitalizarea, „provocarile structurale din Romania”.

„Va laud pentru includerea venitului minim, pentru sustinerea celor mai vulnerabili si a gospodariilor ce inregistreaza sub venitul minim si daca ma uit la pachetul de reforme, vad ca reformati si sistemul de Educatie. Viitoarea generatie merita cu brio acest lucru”, a afirmat Ursula von der Leyen.

Ea a afirmat ca aprobarea de luni este o „borna importanta”.

„In niciun caz nu este aici finalul, munca grea acum incepe. Acum vorbim de implementarea Planului”, a aratat inaltul oficial, care a mai spus ca va fi alaturi de autoritatile romane, la fiecare pas, pentru a se asigura ca „fondurile vor fi folosite pentru scopurile convenite”.

„Vreau sa subliniez recunostinta mea pentru cooperarea excelenta in ultimele saptamani si luni. A fost greu sa pornim acest Plan. Asemenea (planurilor – n.r) altor state, sunt multe elemente de inovare, multe subiecte noi si este o munca grea sa potrivesti reformele cu investitiile si cu bornele agreate”, a nuantat presedinta Comisiei Europene.