Premierul Greciei Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru presa locală că economia Greciei nu va mai fi închisă din cauza pandemiei, dacă ar trebui protejată doar o minoritate nevaccinată, relatează Agerpres.

Săptămâna trecută, Guvernul grec a decis să ofere tinerilor cu vârste între 18 şi 25 de ani care se vaccinează un card preplătit de 150 de euro, pentru a stimula vaccinarea anti-COVID-19. Până în prezent, circa 47% din populaţia Greciei a fost vaccinată cel puţin cu o doză şi peste 36% cu schema completă.

„Când am impus restricţiile, nu existau vaccinuri. Acum le avem”, a declarat Mitsotakis.

Reamintim că statul elen a fost printre primele state membre care a avut Planul Național de Redresare și Reziliență adoptat de către Comisia Europeană.

În urmă cu trei săptămâni, Comisia Europeană a adoptat o evaluare pozitivă a planului de redresare și de reziliență (PNRR) al Greciei. Acesta este un pas important în vederea plății a 17,8 miliarde EUR sub formă de granturi și 12,7 miliarde EUR sub formă de împrumuturi în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență (MRR) în perioada 2021-2026. Această finanțare, care se ridică la 30,5 miliarde de euro, va sprijini punerea în aplicare a măsurilor cruciale de investiții și de reformă prezentate în PNRR-ul Greciei. Ea va juca un rol esențial pentru ca Grecia să iasă mai puternică din pandemia COVID-19.