Angela Merkel, cancelarul german aflat la final de mandat și lider longeviv al Partidului Popular European, a fost aclamată joi de membrii celui mai mare grup politic din Parlamentul European în cadrul unei întâlniri pe care șefa guvernului federal a avut-o, la Berlin, cu reprezentanții celei mai vechi familii politice din Europa.

Biroul Grupului PPE se află la Berlin în perioada 8-10 septembrie pentru a discuta următorii pași pentru o Europă mai bună, mai democratică și mai puternică, context în care conducerea PPE a avut un schimb de opinii cu cancelarul german Angela Merkel, căruia i-a mulțumit pentru anii de serviciu și de conducere în cadrul Partidului Popular European.

“În ultimii 16 ani, ați condus Germania și Europa cu fermitate și calm. Modul dumneavoastră unic de a face politică a inspirat o generație de politicieni. Ați construit poduri, ați adus oamenii împreună, întotdeauna pentru binele comun. Familia dumneavoastră politică vă este foarte recunoscătoare”, a afirmat Manfred Weber, liderul grupului PPE și membru al Uniunii Creștin-Sociale din Bavaria, partidul aliat al Uniunii Creștin-Democrate a Angelei Merkel.