Școlile austriece vor primi 5 milioane de kituri de testare pentru coronavirus din 18 ianuarie, a declarat guvernul sâmbătă, ca parte a eforturilor de a stopa răspândirea virusului atunci când elevii se întorc în cele din urmă la clasă, relatează Agerpres, preluat de Digi24.

Ministrul educației, Heinz Fassmann, a anunțat realizarea testelor voluntare pe care elevii și profesorii le vor putea efectua cel puțin o dată pe săptămână.

„Testarea este răspunsul corect pentru a depăși lunile dificile până când acoperirea vaccinului este completă”, a declarat Fassmann.

Austria a dispus ca majoritatea școlilor sale să-și mute cursurile în online din 7 până în 15 ianuarie. Deși nu este clar când  se vor redeschide școlile, a mai spus Fassmann, el speră că acest lucru se va întâmpla cât mai curând posibil.

Părinții copiilor mai mici vor fi rugați să își testeze copiii acasă, în timp ce elevii mai mari se vor putea testa la școală.

„Vor fi părinți care vor refuza”, a recunosct Fassmann la o conferință de presă. “Dar, în general, aceasta este o oportunitate nu numai de a deschide școlile, dar, de asemenea, de a le păstra deschise.”

Rezultatele testelor introduse în școli vor fi vizibile în termen de 15 de minute, făcându-le potrivite pentru identificarea rapidă a persoanelor care sunt contagioase. Persoanele care sunt testate pozitiv trebuie să notifice autoritățile pentru teste suplimentare.

La rândul lor, profesorii urmează să primească vaccinuri de la sfârșitul lunii februarie, deși nu există o cerință obligatorie pentru vaccinarea acestora.

Cu o populaţie de 8,9 milioane de locuitori, Austria a intrat în prezent în cel de-al treilea lockdown, prevăzut să dureze până la 24 ianuarie. De la începutul pandemiei anul trecut, ţara a înregistrat 379.071 de cazuri de coronavirus şi 6.687 de decese asociate COVID-19.