Premierul Ludovic Orban și comisarul european pentru transport Adina Vălean au discutat miercuri, la Bruxelles, despre politicile europene în domeniul transporturilor și cum pot acestea contribui la bunăstarea cetățenilor europeni și a românilor

Am avut o întâlnire foarte productivă azi cu prim ministrul României, domnul Ludovic Orban. Am discutat despre politicile europene în domeniul transporturilor și cum acestea pot contribui la bunăstarea cetățenilor europeni și implicit a românilor. Printre subiectele atinse s-au numărat pachetul de mobilitate, pactul ecologic european, Eurovigneta dar și probleme din domeniul transporturilor specifice României”, a scris Vălean, pe Facebook, după întâlnirea cu Orban.

Întrevederea a avut loc în contextul unei vizite de trei zile pe care premierul român o efectuează la instituțiile Uniunii Europene și la NATO.

Prim-ministrul Ludovic Orban se află, de marţi până joi, în vizită de lucru la Bruxelles, la instituțiile Uniunii Europene și ale NATO, pentru întâlniri cu președinții Consiliului European, Comisiei Europene și Parlamentului European, cât și cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

Vizita a debutat marți cu întrevederi cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și a purtat discuţii şi cu negociatorul-şef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, Michel Barnier, comisarul european pentru vecinătate şi extindere, Oliver Varhelyi, cu vicepreşedintele executiv al CE, Frans Timmermans, şi cu Johannes Hann, comisar european pentru buget şi resurse umane.

Miercuri, șeful guvernului a avut o întâlnire cu europarlamentarii români ca parte a programului ce a mai inclus o întrevedere cu președintele Parlamentului European, cu liderii grupurilor PPE și Renew Europen, Manfred Weber, respectiv Dacian Cioloș, precum și cu doi membri ai Comisiei Europene, vicepreședintele executiv Valdis Dombrovskis și comisarul european pentru transport Adina Vălean.

Vizita de lucru la Bruxelles a premierului se încheie joi, când are programate întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz, și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Sursa: Caleaeuropeana.ro