Europarlamentarul USRPLUS Dragos Pislaru reactioneaza dur fata de decizia premierului Citu de a-l revoca din functie pe Vlad Voiculescu. „Nu vom renunta, din contra, vom intelege mai bine hidra pentru ca zilele acestea i-am vazut mai clar capetele”, a transmis Pislaru.

„Catre voi, cei care va frecati acum mainile de incantare. Ati vrut capul lui Vlad Voiculescu, nu v-ati oprit sa i-l luati. Vlad e de vina pentru incompetenta, iresposabilitatea si furtisagul din spitalele romanesti, nu? De peste 30 de ani ati politizat sistemul de sanatate si l-ati distrus, cu manageri de spitale numiti si aflati la cheremul vostru politic, si acum v-ati gasit vinovatul, da? Adica exact pe cel care lupta pentru profesionalizarea managementului din spitale si va ameninta marionetele pentru sifonarea banilor din sanatate. Miza este mare – 10 miliarde de euro pe care le pierdeati prin eliminarea controlului politic la casele judetene de sanatate. V-ati panicat, ati dat mana unii cu altii si ati reusit, da?

Vlad e de vina pentru tevile de oxigen de la Babes, pentru tergiversarea ordinelor menite sa salveze vieti la Foisor, pentru vaccinarea specialilor inaintea batranilor si a celor bolnavi si vulnerabili, da?

Vlad e de vina pentru campaniile voastre impotriva vaccinarii sau manevrele de a descuraja masurile de protectie si carantinare, ca deh, gura voastra aurita, capitalul vostru politic si sursele de bani din privat sunt mai importante decat vietile oamenilor.

Vlad e de vina ca anul trecut, cand Uniunea Europeana oferea bani pentru spitale modulare, aceiasi manageri de spitale numiti de voi nu au depus niciun proiect, de am ajuns sa improvizam cu TIR-uri convertite in paturi ATI si sa ne bazam pe donatii si initiative private.

Vlad e de vina ca ati promis spitale pe care nu le-ati facut niciodata, ati dus romanii in situatia in care daca nu stiu ‘pe cineva’ mor cu zile, ati intretinut spaga si ati ascuns realitatea cu nosocomiale cu tot, nu?

Si va era frica. Rau de tot.

Pentru ca pe Vlad nu puteati sa il controlati sau sa il cumparati.

Pentru ca de saptamana viitoare masurile de limitare incepeau sa dea roade.

Pentru ca incepeau concursurile la CNAS si se schimbau sefii din spitale.

Pentru ca pe #PNRR capitolul de sanatate a fost laudat de Comisia Europeana si urmau sa intre peste 3 miliarde de euro pentru repararea sistemului, fara ca voi sa mai aveti controlul asupra banilor.

Pentru ca in doua-trei luni vaccinarea avea sa ne aduca mai aproape de normalitate si atunci ce va faceati cu Voiculescu, nu?

Pentru ca mai bine il vindeti pe Vlad pe niste arginti decat sa vi se clatine scaunele proprii, nu?

Ei bine, Vlad avea o responsabilitate. Nu sa isi dea demisia. In niciun caz. Ci sa lupte pentru bine, pentru oameni, pentru salvarea de vieti si pentru ca oamenii sa nu mai fie umiliti, fie ei pacienti, doctori, asistente sau brancardieri.

Responsabilitatea lui Vlad era sa lupte cu voi pentru demantelarea practicilor mafiote si a baronatelor oculte.

Si am o veste pentru voi, cei care radeti acum in pumni.

Responsabilitatea lui Vlad nu venea numai de la el. Venea de la noi toti, cei mai tacuti, mai moderati, mai decenti, care nu facem poate fata tatismelor, urii si huliganismului si linsajului de pe scena mediatica si politica.

Responsabilitatea lui Vlad este responsabilitatea noastra, a celor multi, care nu mai suportam minciuna si hotia.

Si vestea este ca mai abitir vom lupta pentru reforma, pentru curatenie, pentru moralitate.

Nu vom renunta, din contra, vom intelege mai bine hidra pentru ca zilele acestea i-am vazut mai clar capetele.

Pentru Vlad, pentru oameni, pentru romani, pentru o viata mai buna. Nu ne veti opri!

Multumim, Vlad, Andreea si tuturor celorlalti pentru ce sunteti, ce faceti, ce simtiti – nu sunteti singuri. Este un moment greu, suntem alaturi de voi.

Haideti sa scriem ce simtim si sa ne adunam fortele pentru a lupta in continuare”, a scris Pislaru pe Facebook.

Birourile Nationale USRPLUS se intrunesc in sedinta de urgenta, de la 12:00, in urma crizei provocata de demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sanatatii.

Liderul deputatilor USRPLUS, Ionut Mosteanu, a a anuntat ca sunt mai multi lideri ai aliantei care cer iesirea de la guvernare.

„Orice varianta este pe masa. Sunt colegi care sustin si aceasta varianta, de asta va fi o discutie serioasa, calma, asezata, astazi in birourile nationale reunite, dupa ce vom avea toate detaliile din cadrul acestei discutii de dimineata si vedem cum facem in continuare. Pe mine unul ma surprinde, mai ales ca am fost si la discutia din coalitie de luni, in care parea ca lucrurile-s clare, ne-am clarificat si am stabilit cum si am stabilit ca mergem impreuna in aceasta formula in continuare”, a afirmat Mosteanu.

Europarlamentarul USRPLUS Ramona Strugariu a avut o reactie mult mai dura.

”Vlad Voiculescu si Andreea Moldovan au fost demisi. Premierul Citu a anuntat ca a inaintat revocarea din functie la Cotroceni. Nu se poate guverna asa. L-ati demis pentru concursurile la CAS sau pentru contractele si documentele pe care voia sa le transparentizeze, domnule premier? L-ati demis pentru ca a publicat date de interes public, sau pentru ca si-a adus oameni precum Andreea Moldovan aproape? V-ati asumat acest program de guvernare si ati mintit invocand transparenta, depolitizarea, profesionalizarea si buna guvernare. Iar acum demiteti un ministru exact pentru ca le practica. Rusine sa va fie”, a scris Strugariu pe Facebook.