Europarlamentarul Rares Bogdan, prim-vicepresedinte al PNL, a declarat marti seara, ca potrivit sondajelor consultate de liberali, prezenta la vot la alegerile din 6 decembrie s-ar apropia de 40%. „Noi vom castiga aceste alegeri si vom guverna Romania impreuna cu PMP si USR”, a dat asigurari Rares Bogdan, precizand ca patru ani de opozitie ar putea fi benefici pentru PSD pentru ca partidul ar avea ocazia sa se reformeze in aceasta perioada.

„Astazi, prezenta la vot e intre 35% si 37%, pe sondaje. Noi speram la o prezenta la vot care sa se apropie de 40%. Fiecare vot in plus aduce un avantaj PNL”, a declarat eurodeputatul liberal, la B1 TV.

La remarca potrivit careia la parlamentarele din 2016, prezenta la vot a fost de 37% in contextul in care atunci Romania nu se confrunta cu o pandemie, Rares Bogdan a facut mai multe precizari.

„In 2016 a fost o oarecare letargie a partidelor, a fost un galop de sanatate a partidului condus de domnul Dragnea. Nu ma intrebati de ce pentru ca mi-e greu sa inteleg, dar dupa ce au facut in 2017 si-au aruncat la cosul de gunoi toata increderea pe care au castigat-o, iar cu domnul Rafila, domnul Cercel si cu domnul Dancu, care sunt oameni cu o alta imagine, nu reusesc sa spele pacatele de atunci. Eu cred ca le va face bine patru ani in opozitie, se vor reforma, vor veni cu un partid puternic si o sa-l batem si peste patru ani, dar macar vor veni cu alta imagine”.

Rares Bogdan spune ca PNL va castiga alegerile si va forma un guvern alaturi de PMP si USR.

„Noi vom castiga aceste alegeri si vom guverna Romania impreuna cu PMP si cu colegii de la USR in urmatorii patru ani, in care dumneavoastra veti trebui sa faceti o opozitie constructiva”, a mai spus Rares Bogdan, adresandu-i-se social-democratului Radu Oprea, prezent in platoul emisiunii.