Ramona Strugariu şi Nicolae Ştefănuţă, europarlamentari USR PLUS – Renew Europe, vin la Sibiu pe 13 martie pentru un dialog despre politicile culturale şi educaţionale la nivel european.

Evenimentul va fi moderat de scriitorul şi activistul civic Radu Vancu.

Elena Borz şi Andrei Marcovici, artişti ai Filarmonicii de Stat Sibiu, vor susţine un moment muzical.

„Cultura este fundamentul identităţii europene. De la filosofia şi arta antichităţii greco-romane, pe care s-a construit cultura europeană, trecând prin muzica lui Beethoven şi poezia lui Schiller, care sunt reunite în imnul Uniunii Europene şi până la artiştii contemporani, cultura este locul în care ne întâlnim cu toţii în acea identitate numită europeană sau occidentală. Este important pentru mine cum susţinem, din Parlamentul European, artiştii şi promovarea culturii, precum şi felul în care sunt educate generaţiile tinere astfel încât, peste câteva decenii, să fim mai conştienţi de moştenirea noastră comună, de ce ne uneşte pe noi, ca europeni”, a declarat Nicolae Ştefănuţă.

Evenimentul va fi organizat la biroul europarlamentarului Nicolae Ştefănuţă din strada Turnului, nr. 12, vineri, 13 martie, începând cu ora 18.00.