Romania a luat masuri mai dure decat multe state ale Uniunii Europene si la timp, iar asta incepe sa se vada din punct de vedere statistic, anunta europarlamentarul PPE, Siegfried Muresan, care isi argumenteaza vorbele cu date statistice clare.

Spre exemplu, pacientii din Romania sunt dublu testati, ceea ce nu se intampla in alte state din Europa de Vest.

„Iata in tabelul de mai jos dovada ca, in Romania, fiecare persoana suspecta de COVID-19 este testata, iar fiecare persoana depistata pozitiv este testata din nou si stim exact cand se insanatoseste.

In alte tari europene, acest lucru nu se intampla. Persoanele imbolnavite nu sunt testate din nou, lucru dovedit de numarul mic de vindecati inregistrat, comparativ cu numarul de imbolnaviri.

In Romania, fiecare pacient suspect de COVID-19 sau contact al unei persoane infestate cu COVID-19 este testat. Dupa ce se dovedeste a fi pozitiv, este internat la un spital de boli infectioase. Apoi, este testat din nou. De aceea, avem o evidenta foarte clara a persoanelor imbolnavite si a persoanelor insanatosite.

Aceasta dubla testare a pacientilor este un lucru foarte bun. Anchetele epidemiologice si evidenta foarte riguroasa sunt esentiale pentru a impiedica extinderea virusului”, a explicat Muresan.