Europarlamentarul Clotilde Armand are o replica taioasa acelora care i-au reprosat ca isi permite sa vorbeasca despre Ziua Unirii in conditiile in care nu este romanca.

„Imi spune cineva ca eu n-am voie sa vorbesc nimic despre Ziua Unirii pentru ca n-am nicio legatura cu acest prilej. Ok, am inteles. N-am nume romanesc, ‘n-am mancat salam cu soia’, nu m-am nascut aici, ‘jos strainismul!’.
Si mai frustrant este sa auzi asta de la un ‘om de bine’ care nu-ti lasa impresia de ‘roman verde’.

Oameni buni, eu am ales Romania si am dat totul acestei natiuni. Din convingere. Iar celor care umbla mereu cu ‘strainismul’ in traista le spun mereu asa: Regele Carol I a scris in testament ‘Totul pentru tara, nimic pentru mine’, Eminescu a studiat la Viena si Berlin, Nicolae Iorga avea doctorat la Leipzig, Caragiale era aroman, Carol Davila era de origine franceza, ”Desteapta-te, romane!” a fost compus de Anton Pann, George Enescu a studiat la Viena si la Paris, Brancusi a creat la Paris, Lucian Blaga a studiat in Viena si lista poate continua.

Poate invatam cu totii din experienta aceasta”, a scris Armand pe Facebook.

Anterior, ea postase o fotografie in care aparea alaturi de cativa muncitori din Teleorman.

„Stiu ca pentru multi romani astazi este zi libera pentru ca se sarbatoreste Ziua Unirii Principatelor Romane. Nu toti au liber.

M-am oprit putin sa vorbesc cu acesti muncitori din Teleorman care lucrau la reabilitarea unui bloc situat pe Bulevardul Ion Mihalache din Capitala. Erau intr-o pauza si mi-au transmis sa va spun ca nu toti teleormanenii sunt precum Dragnea, Dancila sau Carmen Dan. Mi-au spus ca judetul lor are mare nevoie de atentia si sprijinul Guvernului, de investitii, pentru ca saracia nu este niciodata o solutie. Acesti oameni nu mai vor sa fie captivi intr-un judet subdezvoltat din pricina intereselor politice de tot felul”, a scris Armand.