Europarlamentarul USR Clotilde Armand anunță că Direcţia pentru Educaţie din Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele, a publicat pe portalul de achiziții publice pachete de lux pentru Paște.

Pachetele conțin, potrivit lui Clotilde Armand, șampanie de lux Dom Pérignon Vintage și Moët, băuturi Armand de Brignac, Cognac Hennessy, Krug Grande Cuvée Champagne Premium.

În paralel, jurnaliștii de la Buletin de București au relatat că angajații Primăriei Voluntari distribuie locuitorilor sacoșe cu alimente pentru Paști. Contractul a fost atribuit prin procedură simplificată de Direcția Educație Cultural-Sportivă și Identitate Comunitară Voluntari și are valoarea de 610.999 de lei.

Potrivit caietului de sarcini, un pachet de Paști ar trebui să conțină o sticlă de ulei dublu rafinat, orez cu bob lung calitatea a I-a, faină albă de calitate superioară tip 000, zahăr și mălai de calitate superioară ambalate în pungi de hârtie, măsline de masă și pastă de tomate bio ambalată în cutie de metal.

Imaginile filmate de reporterii Buletin de Bucuresti dar și cele transmise de locuitorii din Voluntari, arată însă contrariul. Nu numai că diferă calitatea, dar și cantitatea produselor, mai ales în privinta pastei de tomate. Dacă în acte era vorba de pastă de roșii în cantitate de 500 de grame per sacosa, în realitate oamenii au primit roșii tocate de 400 de grame cutia.

Mai mult, oamenii au primit ulei rafinat, în loc de dublu rafinat iar orezul calitatea I a fost in multe cazuri „brizura” – adica spărtură de orez care ramane în urma procesului tehnic de selecție.

Citește tot articolul pe Buletin de București