Corina Cretu, fost comisar european din partea Romaniei, anunta ca a fost contactata de Claudiu Manda si Mihai Tudose pentru a-i cere sa se intoarca in PSD. Ea a refuzat categoric, afirmand ca PSD nu se poate reforma.

„La Parlamentul European am avut discutia aceasta, la inceputul sesiunii. Le-am spus foarte clar ca nu plec de la Pro Romania. Cu dl Manda si cu dl Tudose, cand a plecat Mihai, am avut aceasta discutie. Din punctul meu de vedere, subiectul este inchis. Nu ascund faptul ca mi-au oferit posibilitatea de a reveni in PSD.

Am o colaborare foarte buna cu colegii mei din Parlamentul European pentru ca sunt subiecte de interes national, dar in ceea ce priveste intoarcerea mea in PSD nu se pune problema. Am plecat pentru niste principii foarte clare dupa 29 de ani in PSD. A fost o decizie foarte grea pentru mine, dar odata plecata nu cred ca se mai pune problema sa ma intorc pentru ca nu cred ca s-a schimbat nimic si pe de alta parte am plecat cu Victor Ponta la drum intr-un proiect si cred ca Pro Romania poate sa devina principala forta de centru-stanga. Nu cred ca se mai poate reforma cu adevarat partidul din care am facut parte.

Am ramas singura din partea Pro Romania in Parlamentul European. Am mai trecut in viata prin momente…chiar daca situatia e mai dezavantajoasa fata de mine, daca as fi tacut si nu as fi tras semnale de alarma legat de Romania probabil as fi fost pe lista la PSD, numai ca nu as fi fost eu cu constiinta impacata, asa ca nu regret nicio secunda si nici nu am de gand sa plec din Pro Romania”, a declarat Corina Cretu pentru stiripesurse.ro.

Europarlamentarul Mihai Tudose, revenit in PSD dupa demisia din Pro Romania a declarat recent la Braila, ca regreta trecerea de la PSD la Pro Romania. Tudose l-a criticat pe Victor Ponta despre care a spus ca s-a comportat la fel ca Liviu Dragnea.

„Cand l-am cunoscut mai bine pe noul Ponta, mi s-a facut dor de Dragnea”, le-a transmis Tudose delegatilor prezenti la conferinta judeteana.

Mihai Tudose s-a referit si la fostul premier Viorica Dancila, despre care a spus ca ar fi votat cu „doua maini” demiterea sa.