Europarlamentarul Pro România, Corina Crețu, afirmă, într-o postare pe Facebook,  că România are șansa de a finanța substanțial marile domenii, ca sănătatea, educația, infrastuctura și IMM-urile, după ce Parlamentul European a adoptat, miercuri, Mecanismul de Redresare și Reziliență – instrument în valoare de 672,5 miliarde de euro, din care României îi revin peste 30 de miliarde.

Crețu mai spune că România ar putea beneficia, în plus față de banii alocați prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, de 28,22 miliarde EUR din Fondurile de Coeziune, 19,34 miliarde EUR prin politica agricolă comună și aproape 2 miliarde din Fondul pentru o Tranziție Justă.

”Aceștia sunt bani care e adaugă granturilor nerambursabile prin Cadrul Financiar Multianual al UE (2021-2027), la care sunt bucuroasă și împăcată că am putut contribui în calitate de Comisar European, ca parte a Comisiei Juncker”, mai scrie Crețu.

Europarlamenarul conchide că austeritatea poate fi evitată și că ”rămâne de văzut dacă Guvernul României a înțeles cu adevărat care sunt așteptările românilor”.