Liderul PLUS, eurodeputatul Dacian Ciolos, afirma ca 2019 ”a fost un an cu partidul de construit pe teren, dar si cu doua campanii electorale de organizat”, in care a fost construita si Alianta cu USR si in care au fost si momente si ezitari daca sa fie continuata aceasta formula sau sa se mearga separat, iar 2020 va fi un an care va cere „mai multa intelepciune si maturitate”.

„In 2019: Am intrat in noul an cu un nou partid care sa fie un instrument al acestei schimbari asumate. S-au adunat in jurul acestui proiect peste 17.000 de oameni in tara si in diaspora si mult mai multi sustinatori care ne-au dat un credit de incredere. A fost un an cu partidul de construit pe teren, dar si cu doua campanii electorale de organizat. Trebuie sa recunoastem, insa, si cu un guvern PSD care ne-a tinut uniti si cu ochii-n patru.

Am construit Alianta cu USR si am inceput sa invatam sa lucram impreuna. S-au adunat in aceasta Alianta oameni determinati sa se implice, veniti din mediul antreprenorial, din societatea civila, oameni cu multa personalitate si multi cu convingerea ca stiu ce e mai bine de facut si ca parerea lor trebuie luata in seama. Am luat contact direct, in strada, cu oamenii din toata tara si din diaspora. Le-am ascultat pasurile si parerile despre ce trebuie facut cu Romania. Am inceput sa invatam din victorii, dar si din dezamagiri ca niciunul dintre noi nu este „buricul pamantului” si ca trebuie sa invatam sa ne ascultam si sa ne auzim unii pe ceilalti.

Am construit un nou grup politic in Parlamentul European care a devenit al treilea ca marime, indispensabil formarii oricarei majoritati decizionale. Am inceput sa contam la Bruxelles si sa fim ascultati atunci cand avem ce spune. Mi-am asumat presedintia grupului politic nou format, convins fiind ca si acolo, la fel ca acasa, trebuie sa si facem, nu doar sa asteptam sa se faca. Pentru prima data, un roman a fost ales pe o astfel de pozitie de influenta politica”, afirma Ciolos, intr-un mesaj de Anul Nou postat marti seara pe pagina sa de Facebook.

El arata ca dupa „momentele si ezitarile” daca sa fie continuata alianta sau PLUS si USR sa mearga mai departe separat, s-a hotarat sa se continue impreuna „pentru ca e mult mai usor sa dezbini decat sa construiesti incredere”.

„Am petrecut perioada de dupa europarlamentarele din 26 mai construind partidul in teritoriu: sute de comunitati locale, filiale judetene peste tot in tara, in Bucuresti si in diaspora. Am intrat in campania prezidentiala intr-un tandem care nu a fost valorificat la potentialul sau maxim. Am tras invataminte pentru cresterea increderii in echipa Aliantei. Au fost momente si ezitari daca sa continuam in alianta sau sa mergem separat. Am hotarat sa continuam impreuna, pentru ca e mult mai usor sa dezbini decat sa construiesti incredere. Romania are nevoie de incredere, caci din dezbinare s-a hranit prea mult politica romaneasca”, spune presedintele PLUS.

Dacian Ciolos mai spune ca in anul urmator Alianta USR-PLUS va putea implini multe dintre lucrurile sperate.

„In 2020: Vom putea implini multe dintre lucrurile pe care le-am sperat, pe care le-am crezut imposibile, dar care ne-au adus impreuna pentru a visa la ele si a le materializa. 2020 va fi un an care ne va cere multa intelepciune si maturitate, ne va cere capacitate de a distinge intre ceea ce credem ca e bun pentru ca ne alimenteaza orgoliul si ceea ce trebuie facut pentru ca cetatenii romani ne-au creditat cu incredere. 2020 va fi anul in care vom dovedi daca suntem capabili sa crestem, materializand increderea celorlalti mai degraba decat urmand propriile aspiratii de preamarire. Imi doresc sa merit si sa meritam increderea celor care sunt decisi sa arate ca noi, ca neam si ca societate, putem face alegerile asumate care sa ne duca spre mai bine”, concluzioneaza liderul PLUS in finalul mesajului sau de Anul Nou.