Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, anunta ca informatiile din presa, conform carora alianta dintre USR si PLUS ar fi in pericol de se dezmembreze din cauza certurilor pe listele de candidati, reprezinta „o noua incercare a politicienilor vechi de a sadi neincredere in politica reformatoare”.

„Azi dimineata am avut o sedinta impreuna cu partenerii nostri din USR pentru a grabi prezentarea listelor comune de candidati competenti si integri in alegerile locale. Alianta USR PLUS este singura organizatie politica noua care poate stopa hegemonia partidelor vechi si metehnele actualilor primari care franeaza modernizarea comunitatilor si prosperitatea cetatenilor.

Speculatiile aparute in presa cu privire la solicitarile PLUS de incetare a aliantei politice dintre PLUS si USR sunt, cel mai probabil, o noua incercare a politicienilor vechi de a sadi neincredere in politica reformatoare in care cetatenii deja si-au pus increderea in numar mare in ultimele doua cicluri electorale.

Pentru mine si pentru colegii mei, Alianta este singura forma de colaborare care poate conduce spre o organizatie relevanta pe scena politica in opozitie cu metodele folosite de PSD si PNL”, a scris Ciolos pe Facebook.

Mai multe publicatii au scris, luni, ca tensiunile dintre USR si PLUS privind intocmirea listelor electorale sunt atat de mari incat alianta ar fi la un pas sa se dezmembreze.