Europarlamentarul PMP, Eugen Tomac, a cerut Uniunii Europene sancționarea Iranului pentru uciderea a peste 1.000 de cetățeni.

„Am cerut Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate al Uniunii Europene, Josep Borrell, în plenul Parlamentului European, să acționeze mai ferm în a condamna actualul regim iranian. În ultimele zile, în Iran au fost omorâți peste 1000 de cetățeni, printre care minori, mulți tineri studenți, profesori, care, neavând altă cale prin care să își exprime nemulțumirea, au protestat împotriva regimului din țara lor.

La Teheran se comit crime împotriva umanității și milioane de cetățeni din Iran se uită cu multă speranță spre Uniunea Europeană. De aceea, , în condițiile în care mor oameni nevinovați în numele valorilor libertății, păcii și a drepturilor omului, cred că diplomația europeană nu poate avea o abordare rezervată doar pentru a menaja Acordul Nuclear Iranian.

Iranul a devenit o sursă de instabilitate pentru întreaga regiune și tot ceea ce se întâmplă în Siria, Yemen, Liban și Irak are legătură directă cu regimul de la Teheran. Dacă nu se va acționa mai ferm acum, mâine poate fi prea târziu. Oamenii nevinovați trebuie apărați în fața unui regim care își menține puterea prin teroare”, scrie Tomac pe Facebook.