Europarlamentarul liberal Dan Motreanu a anunțat pe pagina personală de facebook că guvernul Orban are în față o serie de provocări majore în perioada următoare. Anunțul vine după vizita de succes efectuată de premierul României la Bruxelles.

”În fața grupului #PPE, care s-a reunit astăzi în Parlamentul European, premierul României, Ludovic Orban, a mulțumit familiei noastre politice pentru încrederea pe care ne-a acordat-o, ceea ce ne-a impulsionat și ne-a ajutat în câștigarea alegerilor europarlamentere și prezidențiale de anul trecut și la instalarea unui Guvern liberal, pro-european, în România.
Prezența premierului României la Bruxelles este o dovadă clară de deschidere spre cooperare și dialog a României cu instituțiile europene. Oficialii europeni privesc noul Guvern ca pe un partener de încredere, serios, responsabil și capabil de reformă.
Pentru UE și, implicit, pentru România urmează o perioadă decisivă, în care se vor lua decizii importante care ne vor influența pe toți: de la bugetul Uniunii Europene pe următorii șapte ani, până la o nouă arhitectură economică și socială, influențată de Pactul Ecologic European.
Este important ca România să fie la masa dezbaterilor; iar prezența premierului la Bruxelles reprezintă un semnal clar și puternic că vom participa activ la negocieri și vom avea un cuvânt important de spus în luarea deciziilor cu privire la viitorul UE. Totodată, vizita lui Ludovic Orban în capitala Uniunii Europene este importantă pentru refacerea încrederii investitorilor străini în România”, a scris Dan Motreanu pe pagina personala de facebook.

În fața grupului #PPE, care s-a reunit astăzi în Parlamentul European, premierul României, Ludovic Orban, a mulțumit…

Publicată de Dan Motreanu pe Miercuri, 8 ianuarie 2020