Europarlamentarul liberal Daniel Buda spune ca isi va concentra eforturile in perioada urmatoare pentru sustinerea dezvoltarii sectorului agricol din Romania, in special pentru procesarea produselor.

”În momentul de faţă, României îi lipseşte sectorul de procesare. Este veriga inexistentă a agriculturii noastre. Pentru noi, prioritatea numărul unu este dezvoltarea sectorului agricol pe componenta de procesare superioară a materiei prime. Iar asta trebuie să facem nu cu biciul, ci cu zahărul. Nu poţi pur şi simplu să-i impui cuiva să facă ceva, trebuie să îl cointeresezi, să-i oferi facilităţi fiscale, reduceri de taxe şi impozite, astfel încât să genereze aceste capacităţi de procesare în agricultură.
Fără acest lucru, nu vom ajunge niciodată să ne apropiem de fermierii din Vest. Pentru că nu poţi astăzi să exporţi grâu şi să imporţi pâine congelată. Nu poţi să exporţi porumb boabe şi să imporţi făină de mălai, cum nu poţi să exporţi animale vii şi să imporţi mezeluri”, a transmis europarlamentarul.

ℹ️ Daniel Buda, europarlamentar #PNL: ''În momentul de faţă, României îi lipseşte sectorul de procesare. Este veriga…

Publicată de PNL Sibiu pe Marţi, 7 ianuarie 2020