În perioada 2-4 noiembrie, 60 de aleși locali din județul Alba se vor afla la Bruxelles, unde vor fi „luați în custodie” de europarlamentarii Mircea Hava și Rareș Bogdan. Anunțul a fost făcut de fostul primar de Alba Iulia, Mircea hava, pe contul său de Facebook.

„La începutul de octombrie, între 2 și 4, 60 de aleși locali, majoritatea primari, din județul Alba, vor ajunge în custodia mea și a colegului meu, Rareș Bogdan, la Bruxelles. I-am invitat aici pentru a lua, direct de la sursă, pulsul Europei și pentru a face auzită vocea fiecărui om din comunitățile pe care le reprezintă, dar si pentru a spune ce au de oferit Europei”, scrie fostul primar și actual europalamentar.

De asemenea, Hava se angajează să asigure adminisitrațiilor locale o mijlocire eficientă pentru accesarea de fonduri europene.

„Ca fost primar și actual europarlamentar, e de datoria mea să mă asigur că oamenii din Alba vor parcurge distanța cea mai scurta între proiecte și finanțări europene. Acesta e doar începutul angajamentului meu: de a asculta ce au de spus cei de acasă și de a împinge fiecare șansă de dezvoltare spre Alba!”, mai promite Mircea Hava.