Europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache susține că Bulgaria scapă de Mecanismul de Cooperare și Verificare, în timp ce pentru România el va fi menținut.

„Acesta e rezultatul concret al guvernării PSD. O țară distrusă din toate punctele de vedere. De la economie la justiție. Încă din 1990 ne-au arătat cine sunt și ce vor: hoție și cumetrie”, comentează europarlamentarul din grupul Renew Europe, care este membru al Comisiei LIBE (libertăți civile, justiție și afaceri interne) din Parlamentul European.

MCV este un instrument impus la aderarea celor două țări la UE, în 2007, menit să monitorizeze reformele din justiție și lupta împotriva crimei organizate considerate insuficiente la acel moment. Comisia Europeană evaluează periodic România și Bulgaria prin intermediul MCV și elaborează anual rapoarte prin care face recomandări. De 12 ani, Comisia Europeană a recomandat de fiecare dată menținerea acestui mecanism.

„În 2016, negociam cu Comisia Europeană, punct cu punct, criteriu cu criteriu, ridicarea MCV. Din ianuarie 2017, mafia PSD-ALDE a distrus tot progresul făcut, toată încrederea câștigată în dialogul cu partenerii europeni. OUG13, atacul obsesiv și sistematic la adresa justiției, încercarea de decredibilizare a DNA, impunitatea față de avertismentele europene, toate acestea au adus România în situația de a fi azi ultima țară din Europa sub MCV. Da, Bulgaria a fost scoasă de sub incidența MCV, în situația în care în 2016 urma să fie decuplată de România și lăsată exact acolo unde ne găsim noi astăzi”, declară europarlamentarul Dragoș Tudorache.

„Vechea clasă politică este singura responsabilă și trebuie să plătească politic pentru această nedreptate față de întreaga țară. România trebuie să se curețe de influența nefastă a acestor oameni, de jumătăți de măsură și de politicieni închipuiți. Avem suficienți români gata să își slujească țara cu dedicație și bun-simț”, își încheie Dragoș Tudorache postarea pe Facebook .