Marian-Jean Marinescu, coordonatorul grupului PPE din Comisia pentru transport a Parlamentului European și unul dintre cei mai vechi europarlamentari liberali, a declarat pentru CaleaEuropeana.ro că schimbarea portofoliului ”transporturi” cu cel pentru ”vecinătate și extindere” între comisarii României și Ungariei ar fi cea mai bună mișcare politică pentru București.

”Mie nu mi-ar părea rău” ca România să nu mai aibă portofoliul transporturi, a afirmat Marinescu, explicând că ”transporturile nu sunt un domeniu extraordinar”.

”Politica de vecinătate este extraordinar de importantă în viitoarea Comisie Europeană. Și domnul Orban a fost foarte inteligent. Uitându-mă la relația lui Orban cu Putin, nu văd bine Republica Moldova, Ucraina și Georgia”, a mai spus Marian-Jean Marinescu pentru Calea Europeană.

Reamintim că István Ujhelyi, europarlamentar socialist din Ungaria, a anunțat joi că Ursula von der Leyen ar putea face schimb între portofoliile de comisar european între România și Ungaria. Europarlamentarul socialist a dezvăluit, citând informații din apropierea Ursulei von der Leyen, că în acest fel Ungaria ar putea primi postul de comisar pentru transporturi în locul comisarului pentru politica de extindere. Candidatul propus de Budapesta ar primi astfel un portofoliu mai puțin sensibil din punct de vedere politic.