Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, vicepreședinte al partidului, nu este de acord cu măsura luată de colegii săi din guvern pentru închiderea magazinelor de la ora 18.00 când crește rata de infectare.

„Și eu personal cred ca ora 20.00 ar fi mai rezonabila. Nu are rost sa-i inghesuim pe oameni, multi sunt activi si muncesc pana la 18.00”, a declarat Cristian Bușoi, marți seară, la Antena 3.

„Totusi cred ca masurile vor fi necesare scurt timp, undeva la mijlocul verii cred ca vom avea imunitate colectiva care va genera ridicarea unor restrictii definitiv”, a adăugat acesta.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat și el marţi că măsura privind închiderea magazinelor la ora 18,00, decisă de guvernanţi, ridică mari semne de întrebare şi ar trebui să se revină asupra ei.

„Regret că nu am ajuns la şedinţa de ieri (a conducerii PNL – n.r.). Mie nu îmi plac genul acesta de întâlniri politice în care domnul Arafat ia nişte decizii şi ne comunică nouă, iar noi să le susţinem după aceea în mod necondiţionat. Din punctul meu de vedere, ridică mari semne de întrebare măsura cu ora de închidere a magazinelor, la ora 18,00 pentru toţi cei care, de exemplu, trăiesc în oraşele mari. Plecăm la muncă cu toţii dimineaţa, ajungem de multe ori la 18,00, la 19,00 la 20,00, în funcţie de program şi în aceste condiţii suntem puşi în situaţia de a fi cumva disciplinaţi obligatoriu. Chestiunea asta, din punctul meu de vedere, nu merge. Domnul Arafat, dacă într-adevăr îşi dorea o discuţie foarte serioasă cu partidele, trebuia să ne invite înainte să ne spună că astea sunt lucrurile şi ne dădeam şi noi un punct de vedere, pentru că avem şi noi membri în Comisiile de sănătate, specialişti, foşti miniştri, foşti directori de direcţii de sănătate publică şi ne spuneam şi noi un punct de vedere”, a spus Roman, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că ar trebui să se revină asupra restrângerii programului pentru magazine.

„Locuiesc chiar vizavi de un supermarket. (…) De când s-a introdus această măsură constat cu ochii mei că se creează acea îmbulzeală, se creează acea aglomeraţie, plus că practic îi dăm peste cap şi pe cei vârstnici, care de regulă obişnuiesc să vină dimineaţa. Lucrul ăsta l-am văzut şi ieri şi astăzi. Văd zilnic acest lucru”, a afirmat el.