Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) salută lansarea platformei digitale a Conferinței privind viitorul Europei de către Comitetul executiv al Conferinței privind viitorul Europei, format din reprezentanți ai Parlamentului European, ai Consiliului Uniunii Europene și ai Comisiei Europene.

„Un exercițiu de democrație inedit, o inițiativă fără precedent la nivelul Uniunii Europene: platforma digitală multilingvă a Conferinței privind viitorul Europei. Salut această inițiativă inter-instituțională fără precedent în Uniunea Europeană”, a punctat europarlamentarul Gheorghe Falcă.

„Conferința privind viitorul Europei reprezintă un exercițiu de democrație deliberativă fără precedent, deschis și incluziv. Scopul acesteia este să le ofere cetățenilor din toate categoriile sociale, din întreaga Europă, un cuvânt mai greu de spus în legătură cu ceea ce așteaptă ei de la Uniunea Europeană, iar opiniile lor ar trebui apoi să contribuie la orientarea direcției viitoare a UE și a politicilor sale”, a mai adăugat deputatul european.

Gheorghe Falcă a explicat, de asemenea, temele cheie în jurul cărora este organizată platforma: schimbările climatice și mediul; sănătatea; o economie mai puternică și mai echitabilă; justiția socială și locurile de muncă; UE în lume; valori și drepturi, statul de drept, securitate; transformarea digitală; democrația europeană; migrația; educația, cultura, tineretul și sportul. „Aceste teme sunt completate de o secțiune deschisă pentru subiecte transversale și alte idei, cetățenii fiind liberi să propună orice alte aspecte care îi preocupă, într-o abordare care se desfășoară cu adevărat de la bază spre vârf”, a concluzionat europarlamentarul.