Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) salută votul pozitiv al Parlamentului European pentru continuarea programului Erasmus+ 2021-2027.

„Erasmus+ este cel mai de succes proiect european cu un impact incredibil asupra mobilității tinerilor și nu numai. Programul a demonstrat că are un rol important în promovarea identității europene, iar fondurile de care va dispune pentru perioada 2021-2027 vor fi aproape duble (peste 28 de miliarde EUR din surse diferite) față de perioada anterioară de șapte ani (14,7 miliarde EUR). Așadar, Parlamentul European a reușit să asigure fonduri suplimentare în valoare de 1,7 miliarde EUR în etapele finale ale negocierilor cu Consiliul”, a transmis Gheorghe Falcă într-un comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

Gheorghe Falcă a subliniat că „Erasmus+ reprezintă cea mai frumoasă experiență din viața multor tineri: „Din discuțiile purtate cu beneficiarii acestui program putem spune că Erasmus+ este o carte de vizită alături de diploma de absolvire și care atestă valori europene și capacități de adaptare, sete de cunoaștere, curaj și inițiativă”.

„Programul Erasmus+ împlinește 34 de ani, perioadă în care datorită burselor accesate de elevii, studenții sau profesorii foarte bine pregătiți au avut șansa să se dezvolte din toate punctele de vedere, într-o altă țară europeană și au pus bazele familiei europene de azi. Viitorul Europei este în mâinile generației Erasmus+”, a conchis Gheorghe Falcă.