Europarlamentarul Rares Bogdan publica pe pagina personala de facebook un mesaj de solidaritate, in care cere populatiei si politicienilor sa lacreze impreuna pentru a trece tara prin aceste momente dificile.

”Astazi este 25 a lunii, pentru cei care au firme sau sunt in managementul unora, este o zi plina si complicata. Tocmai de aceea am vorbit acum cateva minute cu Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu. Acesta a anuntat zilele trecute si va anunta din nou astazi, ce se intampla cu depunerea declaratilor fiscale aferente lunii februarie, deci care ar urma sa se depuna astazi 25 martie. Pentru a veni in sprijinul companiilor, Guvernul a anuntat deja ca nu li se intampla nimic celor care astazi nu pot depune declaratia. Nu vor primi nici penalitati si nu vor fi soldurile lor purtatoare de dobanzi. Nici nu vor fi sanctionati in vreun fel. Este o situatie complicata si extrem de dificila si doar intr-un parteneriat Stat-Privati-Banci-Clienti vom putea trece peste aceasta incercare majora. De asemenea se analizeaza diverse alte forme de ajutor pentru companii. Despre ele va vorbi maine si vineri Ministrul Finantelor si Premierul Romaniei.
Nu e loc de reprosuri astazi! Nu e loc de comparatii. Astazi trebuie sa ne gandim cu totii la doua lucruri, cum salam vieti si cum salvam ulterior economia Romaniei. Doar IMPREUNA putem reusi. Solidaritate, nu egoism. Solidaritate, nu razboi politic fratricid. Solidaritate, nu circ si castig de capital politic.
Romania are nevoie astazi de noi toti.
PS Vor veni si alte masuri menite sa ajute companiile si angajatii sa treaca prin actuala criza generata de COVID19. Nu sunt inca abilitat sa le fac publice. Le vor face Premierul si Ministrul Finantelor si dupa asta le voi sustine si explicita pe larg si cu argumente si eu.
Va multumesc!”, a scris Rares Bogdan.