Cu ocazia aniversarii a 145 de anil de la infiintarea PNL, europarlamentarul Rares Bogdan a tinut sa transmita un mesaj special.

”La mulți ani, PNL!Cei mai mulţi îşi închipuie că politica e un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri. Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale – a spus-o Ionel Brătianu, premierul Unirii, unul dintre părinții acestei națiuni.

La mulți ani colegilor care luptă pentru readucerea României în normalitate și nu uită că avem o obligație față de acest neam! La mulți ani, liberali frumoși, colegi care nu abandonează principiile! Avem o misiune sfântă față de țară, iar faptele înaintașilor noștri trebuie să ne fie unicul reper. De numele PNL, înființat acum 145 de ani, se leagă obținerea independenței de stat, realizarea Unirii din 1918, relansarea economică după criza din 1929-33. Sunt doar câteva dintre momentele prin care au fost puse bazele modernizării României. Să nu uităm că avem datoria de a menține România în unicul tren care o poate salva de la irelevanță: interesul național.

Să fim cinstiți, harnici și neobosiți în munca noastră!În decembrie 1919, Ion I. C. Brătianu s-a adresat parlamentarilor astfel:

„Domnilor, sunteți reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său, şi care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiţi cât de modeşti pentru persoana dvs., nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi”.Aveți mai jos o înregistrare din 1923 cu Ionel Brătianu, păstrată în Arhiva de istorie orală. Mesajul său este de o tulburătoare actualitate”, a scris Rares Bogdan pe pagina personala de facebook.

La mulți ani, PNL!Cei mai mulţi îşi închipuie că politica e un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri. Politica e…

Publicată de Rares Bogdan pe Duminică, 24 mai 2020