Rareș Bogdan, anunță că liberalii vor reuși să obțină o victorie mare astăzi.

Rareș Bogdan profețește că astăzi Parlamentul va reuși să impoziteze pensiile speciale cu 85% și nici Avocatul Poporului, nici Curtea Constituțională nu se vor mai putea împotrivi.

Azi vom reuși! Nu ne mai poate bloca avocata poporului, Renate Weber și nici CCR, după cum au făcut asta după votul din 28 Ianuarie, respectiv judecarea sesizării de pe 8 Mai”, a reacționat, pe Facebook, Rareș Bogdan.

„Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar vom acționa și mâine în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari.

PNL a susținut întotdeauna principiul contributivității, că un pensionar nu poate fi mai special decât altul. Amendamentul depus obligă PSD să rupă frăția cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respectă deciziile Curții Constituționale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astăzi se mai îndeplinește o promisiune a PNL făcută în perioada camapaniei electorale, când am promis oamenilor echitate socială și tăierea pensiilor speciale”, a afirmat Florin Roman, liderul deputaților PNL.