Rareş Bogdan a transmis, vineri, un mesaj dur, în ziua în care se împlinesc cinci ani de la incendiul din clublul Colectiv. Potrivit prim-vicepreşedintele PNL, tragedia din Clubul Colectiv este cea mai mare nenorocire care a lovit România după Revoluția din 1989.

Liderul liberal subliniază că trebuie să facem totul pentru ca asemenea tragedii să nu mai aibă loc.

„5 ani de la cea mai mare nenorocire care a lovit România după revoluție. Din inima noastră curge sânge gândindu-ne la sufletele sfâșiate ale celor care și-au pierdut copiii, rudele și prietenii la #Colectiv. 65 de tineri pentru care ceasul a stat, pe Pământ, ne cer, de Dincolo, să facem totul pentru ca asemenea tragedii să nu mai aibă loc.

Suntem datori să rupem lanțul complicităților care ucid, să nu tolerăm nicio autoritate care închide ochii la nerespectarea legii. Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă și sancționate aspru. No mercy! Vrem vinovații, până la unul! JUSTIȚIE, NU CORUPȚIE! Corupția ucide! Dumnezeu să ne ajute!”, este mesajul transmis de Rareș Bogdan, conform Antena3.

Pe 30 octombrie 2020 s-au împlinit cinci ani de la tragedia care a şocat o ţară întreagă. 65 de tineri au murit în incendiul din Colectiv și alți zeci își trăiesc viața în chinuri greu de închipuit. La cinci ani de la incendiu, nu avem încă vinovați pedepsiți, iar ancheta pare a fi departe de final.

Dosarul încă se judecă

În memoria victimelor, în ultimii cinci ani au fost organizate marșuri, concerte caritabile și expoziții, iar în fața clubului a fost ridicat un monument. Numărul celor care au murit din cauza incendiului din clubul Colectiv a crescut, în 2017, la 65. În decembrie 2019: Tribunalul Bucureşti anunță primele sentinţe – fostul primar al Sectorului 4 a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, iar cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare.

În motivarea deciziei de condamnare, publicată în martie 2020, judecatorul sustine ca tragedia de la clubul Colectiv este rezultatul unei activitati infractionale in lant. Procesul nu a fost încheiat. La cinci ani de la tragedie, dosarul încă se judecă.