Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan s-a declarat revoltat de două incidente care au pus într-o lumină nefavorabilă Ministerul de Interne: eșecul intervenției poliției la dubla crimă de la Onești și cazul polițiștilor din București reținuți sub acuzația de răpire și tortură.„

„Unii din ei se simt probabil inainte de ’89 si simt ca pot fi instrumente de frica, de teroare si nu prieteni, pazitori ai cetateanului. Ministrul Lucian Bode are ocazia acum sa faca ordine si disciplina. In acest caz trebuie masuri care sa reprezinte exemple pe masură. Trebuie sa sa actioneze cat se poate de radical”, a zis Rareș Bogdan despre polițiștii bucureșteni acuzați de răpire și tortură.

Legat de cazul Onești, unde poliția a stat ore în șir la ușa criminalului și nu a reușit să salveze cele două victime, Rareș Bogdan a zis: „Am o rugăminte față de Lucian Bode, MAI trebuie sa suporte o reforma profunda, totala”.

Prim-vicepreședintele PNL a adăugat: „Se vede lipsa de șase luni unui sef al Politiei Romane si acest lucru trebuie reparat in doua saptamani”.