Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat luni seara ca, in niciun caz, liberalii nu vor renunta la alegerile in doua tururi, acestea fiind „o borna fara de care nu mergem mai departe”.

„Noi ne dorim, in primul si in primul rand doua tururi de scrutin. Eu si altii ne dorim si anticipate. Alegeri in doua tururi reprezinta cererea electoratului de dreapta, si nu numai, 84% dintre romani isi doresc alegeri in doua tururi.

Este obligatia noastra de a milita pentru acest lucru. Este o obligatie in fata alegatorilor. Doua tururi este o borna fara de care nu mergem mai departe”, a declarat Rares Bogdan la Digi24.

„Am avut o hotarare luata in unanimitate in Biroul Politic National ca PNL sustine alegerea in doua tururi ca fiind prioritatea numarul 1 a noastra. De asemenea, niciun senator sau deputat nu va vota pentru caderea Guvernului Orban”, a adaugat Bogdan.

Intrebat cum vor fi declansate anticipatele, daca motiunea de cenzura nu o sa treaca, Rares Bogdan a spus ca „planul este bine stabilit”.

„Pasii sunt foarte clari, nu este de dorit demisia premierului. Vom folosi toate prerogativele constitutionale pentru a avea si anticipate”, a aratat Rares Bogdan.