Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat, luni, ca tensiunile din coalitia guvernamentala aparute dupa revocarea lui Vlad Voiculescu de la sefia Ministerului Sanatatii trebuie „sa se sfarseasca extrem de repede”, precizand ca „nu da deloc bine nici la Bruxelles, nu da deloc bine in fata cetatenilor Romaniei”, iar provocarile generate de pandemia de COVID-19 sunt multiple.

„Cred ca lucrurile trebuie sa se sfarseasca extrem de repede, nu da deloc bine nici la Bruxelles, nu da deloc bine in fata cetatenilor Romaniei, in primul rand, ceea ce se intampla, provocarile sunt multe. Oportunitatile din criza sunt extrem de multe si am mai vorbit de relocarile marilor corporatii europene care si-au trimis productiile spre Orientul indepartat, India, China, Vietnam, Coreea de Sud, si care si le readuc in Europa dupa criza COVID. Pentru Romania poate fi o oportunitate grozava, inclusiv criza din Ucraina si criza de democratie din Turcia sunt, la fel, avantaje fantastice”, a afirmat Rares Bogdan, inaintea sedintei conducerii PNL.

Potrivit acestuia, Romania este sub umbrela de securitate NATO si intr-un parteneriat prioritar cu SUA si se afla intr-o „pozitie extraordinara” in Europa, la aceasta ora.

„Nu avem niciun motiv sa avem astfel de sincope, astfel de chestiuni impiedicate, care, repet, dau rau din punct de vedere al vietii economice, din punct de vedere al increderii cetatenilor si, sigur, suntem totusi in al treilea val, suntem in plina pandemie de COVID-19, nu cred ca asta asteapta cetatenii de la noi”, a sustinut Rares Bogdan.