Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, l-a comparat joi pe premierul Florin Citu cu premierul Italiei, Mario Draghi, afirmand ca ca Romania are nevoie de un „dirijor”.

„Pentru ceea ce urmeaza in Europa, pentru ceea ce urmeaza in lume, pentru ce vrem sa facem cu PNL, trebuie improspatare, ingemanata si coordonata cu experienta unor lideri remarcali. Trebuie viziune, trebuie motor economic. (…) Pentru toate astea este nevoie de dirijor. E nevoie de om curajos. Este nevoie de omul care, la Bruxelles, la Paris, la Londra, alaturi de Mario Draghi, cu care seamana, premierul Italiei, omul care a salvat Europa, poate sa demonstreze ce posibilitati are aceasta tara”, a declarat Rares Bogdan la Suceava, in fata a zeci de liberali reuniti sa sustina candidatura lui Citu la presedintia PNL.

Mario Draghi este premier al Italiei incepand din februarie 2021. Anterior, el a fost presedintele Bancii Europene Centrale, intre 2011-2019.

Premierul Florin Citu, aflat in campania interna pentru functia de presedinte al PNL, s-a angajat in fata liberalilor din Suceava ca „niciodata nu vom face alianta cu PSD-ul”.

„Niciodata nu vom face alianta cu PSD-ul. Sunt un liberal convins si vom merge cu principiile pana la capat. (…) Astazi dam startul pentru pregatirea a 8 ani de guvernare. Avem mult de munca, alegem bine pe 25 septembrie, dupa aceea Moldova o sa conteze, o sa fie liberala, construim Romania liberala”, a declarat Citu la Suceava.

Premierul Florin Citu a anuntat, marti, dupa esecul motiunii de cenzura a PSD ca ramane „cel mai mare inamic al PSD”.

„Esec previzibil al Aliantei PSD – AUR! Motiunea de cenzura impotriva acestui Guvern a picat. O motiune de fatada, in care nici Marcel Ciolacu nu a crezut, macar. Romanii doar asta trebuie sa stie! Guvernul pe care il conduc va lua in continuare cele mai bune masuri, va face investitii, va face reforme! Raman cel mai mare inamic al PSD”, a scris Florin Citu pe Facebook.