Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că NU are reproșuri pentru premierul Ludovic Orban privind modul în care gestionează criza COVID-19, adăugând însă că leadershipul liberal ar trebui să comunice mai bine. „Nu se poate ca un vicepreședinte  de partid să afle de la TV măsurile Guvernului”, a adăugat Rareș Bogdan.

„Nu pot să spun că am fost critic. A fost o discuție serioasă despre ce trebuie făcut în România și despre cum Guvernul ar trebui să comunice. A fost o discuție cu cărțile pe masa.

Sunt lucruri care îmi dau încredere. Am încredere în Florin Cîțu. Este unul dintre mințile luminate ale Finanțelor.

Am și nemulțumiri. Nu vorbim în ședințe ca la Sfânta Biserică. Trebuie să rezolvăm problemele. Pentru ca PNL să devină un răspândac, acest partid trebuie sa fie informat. Nu se poate ca un vicepreședinte  de partid să afle de la TV măsurile Guvernului.

Cele mai puține probleme le creează premierul. Nu am ce să îi reproșez lui Ludovic Orban. Dacă aș avea ceva, i-aș spun-o direct. Însă Orban nu poate singur. Trebuie să ai în spate leadershipul liberal, pentru că problemelele sunt multiple, iar comunicarea e cheie. Televiziunile nu sunt de partea noastră, cu excepția unui post independent, chiar și postul national de televiziune ne critică, pe lângă cele private, care ne toacă de dimineața până seara”, a spus Rareș Bogdan.

Europarlamentarul PNL speră să nu existe o ruptură între Guvern și partid.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit marţi seara, de la ora 19.00, în sistem videoconferinţă. Spiritele s-au încins în timpul şedinţei, mai mulţi lideri din afara Guvernului având o mulţime de nemulţumiri legate de deciziile unor miniştri şi de comunicarea publică.