Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că oricine din partid ar putea candida în toamnă la șefia partidului. Asta îl include inclusiv pe Emil Boc sau Ilie Bolojan. Însă mai există o variantă: ca Ludovic Orban să fie candidat unic pentru funcția de președinte al PNL.

„Nu știu pentru ce funcție voi candida la congres. Voi intra într-o echipă, îmi doresc să fiu în conducerea PNL, dar nu înseamnă că trebuie să fiu eu președinte executiv, secretar general… Pot fi vice-președinte, prim-vicepreședinte sau simplu membru. Dar să am un cuvânt de spus! Și să conteze ceea ce eu spun”, a spus Bogdan la emisiunea Punctul de întâlnire, moderată de jurnalistul Radu Tudor la Antena3.

Întrebat dacă Emil Boc ar putea fi un candidat la conducerea PNL, Rareș Bogdan a spus că orcine ar putea fi un posibil președinte al PNL.  El nu exclude însă și varianta în care Ludovic Orban ar fi candidat unic: „Poate fi și Ludovic Orban candidat. Poate oricine: Ilie Bolojan…

Pentru a demonstra democrația într-un partid este absolut normal să existe doi sau trei candidați. Dacă există un singur candidat, nu prea pare democrație, chiar dacă acel candidat își face o echipă care să reprezinte toate curentele din partid. Dar asta ține de funcționarea democratică a unui partid… Un partid care funcționează democratic înseamnă o țară, mai ales dacă se află la guvernare.

Nu știu, nu știu…. (n.r.: a fost întrebat dacă nu cumva exclude varianta în care Ludovic Orban să fie candidat unic la șefia PNL). Sincer, nu știu asta. E devreme… Eu și Ludovic Orban nu suntem într-un război: să se înțeleagă lucrul acesta! Suntem oameni rezonabili, oameni raționali, susținători ai dialogului… Însă în momentul de față nu cred că trebuie să vorbim de bătălia din PNL. Ea se va duce în septembrie – octombrie…”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, la emisiunea Punctul de întâlnire, moderată de jurnalistul Radu Tudor la Antena3.