Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte al PNL, spune că premierul Florin Cîțu este cel mai potrivit să conducă liberalii pentru că nu va concentra puterea într-o singură mână și dorește reforma partidului.

Rareș Bogdan îl consideră câștigător pe Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL și spune despre actualul premier că „este un om care nu va concentra puterea într-o singură mână, nu e un spirit autocratic, nu va încerca să conducă singur tot, va încerca să delege responsabilități și să împartă puterea cu Biroul Permanent al PNL, cu ceilalți lideri importanți din PNL. (…) 

Eu cred că Florin Cîțu pe 25 septembrie seara va fi președintele PNL”.

Florin Cîțu și-a anunțat de câteva zile candidatura la președinția PNL la congresul din toamnă. Astfel că, pe 25 septembrie, va candida împotriva actualului președinte Ludovic Orban. De la anunțul intrării în cursa alegerilor, la Consiliul Național al PNL din 30 mai, au început să se separe cele două tabere pro-Orban și pro-Cîțu.

Prim-vicepreședintele PNL mai spune că Florin Cîțu poate face legătura între grupurile din partid.

„Este un om lipsit de formalisme, un om care nu are teamă de asumare, o fire empirică, nedogmatică și care înțelege că partidul trebuie modernizat și care are o relație foarte bună atât cu lideri tradiționali, cu lideri din zona clasică a partidului, de tip Emil Boc, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Lungu sau alți lideri importanți ai PNL, dar are o relație foarte bună, reușește să fie un liant și între noua generație, Robert Sighiartău, Rareș Bogdan, Cristian Bușoi sau alți lideri foarte tineri ai PNL”, a mai declarat Rareș Bogdan la RFI România.

Actualul premier este comparat de Rareș Bogdan cu cel italian Mario Draghi, tot finanțist, fost șef al Băncii Centrale Europene.

Florin Cîțu „este un liant între cele două curente importante, cel conservator și cel progresist, din cadrul politicii, la nivel european. Poate fi exact ce este Draghi pentru Italia astăzi, la o altă vârstă, cu o altă forță și cu altă energie. Poate fi ce a fost Aznar la un moment dat pentru Spania”, mai crede Rareș Bogdan.