Europarlamentarul PNL Rares Bogdan reactionaza dur fata de situatia de la granita Greciei. Mii de romani sunt nevoiti in continuare sa astepte la o coada de peste 10 km pentru a ajunge la destinatiile turistice.

„Am ajuns la Bruxelles si ma voi adresa chiar astazi Comisiei Europene si voi cere sa opreasca tratamentul inuman la care sunt supusi romanii la frontierele grecesti! Cum este posibil asa ceva? Peste 500 de mii de romani tranziteaza anual granitele Greciei, iar turistii nostri pe zona estivala sau culturala aduc acestei tari incasari de 1 miliard de euro in cateva luni!

Coada in aceasta dimineata a depasit 10 km si s-a inaintat si continua sa se inainteze extrem de greu la Vama KULATA, poarta de intrare in Elada lui Homer, Sofocle, Platon si Aristotel. Este inadmisibil sa supui copii la testul COVID, sa terorizezi oamenii, sa-i sperii, sa-i tratezi ca si cand ar fi ciumati! Sa blochezi ore in sir 20 de copii sub 10 ani in avion sau intr-un spatiu inchis si impropriu pe Aeroporturile din Heraklion si Atena. Unde este libera circulatie din UE?

Este adevarat ca doar romanii sunt supusi testului COVID? Ce-i cu discriminarea asta? Voi adresa de asemenea o interpelare in cadrul celui mai mare Grup politic din PE. Ma astept ca premierul Kyriakos Mitsotakis sa ia masuri, iar calvarul sa inceteze, iar ambasadorul grec la Bucuresti sa fie chemat in Centrala MAE pentru a da explicatii.

Romanii NU sunt cetateni de rang 2. Gata cu capul plecat, Romania trebuie sa stea in Primul RAND in Europa. Suntem o forta si umilinta trebuie sa inceteze pentru totdeauna”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Grecia, care a inregistrat mai putin de 200 de decese din cauza COVID-19, a lansat o campanie de stimulare a turismului, domeniu ce asigura un sfert din Produsul sau Intern Brut.

La sosire, calatorii primesc un cod de bare dupa ce completeaza un formular in care acestora li se cere sa precizeze tara de origine si tarile pe care le-au vizitat in ultimele doua saptamani.

Aproximativ 6.000 de teste sunt efectuate zilnic aleatoriu printre calatorii care intra in tara.

O turista din Romania, care a mers in vacanta in insula Creta, a fost depistata cu coronavirus. Ea a fost pusa in carantina alaturi de un alt membru al familiei, la un hotel destinat acestor cazuri.