Rareș Bogdan (PPE), șeful delegației române în grupului PPE din Parlamentul European, subliniază importanța relaționării strategice România-Italia odată cu instalarea guvernului reputatului politician și economist european, Mario Draghi.

„Roma va deveni unul dintre cei mai importanți interlocutori din UE la nivel internațional. Guvernul fostului presedinte al BCE, reputatul economist Mario Draghi, este format din politicieni (centru-dreapta și centru stânga ) și tehnocrați. Este un guvern cu profil ridicat, cu un premier cu puternice trăsături transatlantice. Devine esențială gestionarea relației cu un partener care pentru România este mai mult decât strategic și cu a căror europarlamentari avem o bună colaborare. În UE vor avea loc dinamici noi și de predictibilitatea fiecărui guvern depinde succesul investițiilor din Recovery Plan (Planul Național de Redresare și Reziliență, n.r.). Le dorim reușite prietenilor italieni și fraților noștri originali din România care trăiesc în Italia!”, a scris Rareș Bogdan, într-o postare pe Facebook

Fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a depus sâmbătă jurământul în faţa preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, în calitate de premier al unui guvern de uniune naţională, chemat să facă faţă crizei coronavirusului şi recesiunii economice, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Draghi a format un guvern de uniune format din principalele partide politice, cu excepția unuia singur, dar și din tehnocrați în posturi cheie, după ce Giuseppe Conte a demisionat, în contextul în care el se afla în imposibilitatea de a forma o majoritate parlamentară, după ce micul partid al fostului premier Matteo Renzi a ieșit din coaliție.