Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a fost întrebat, într-o intervenție pentru B1 TV la emisiunea „Bună, România!”, ce fel de platformă ideologică are Cîțu și dacă acesta se consideră progresist. Liderul liberal a insistat că el respectă „toate minoritățile etnice, religioase, sexuale”.

„Vă asigur că nimeni nu-și permite să stea departe de sintagma ”național” din numele partidului, nimeni nu se îndepărtează de valori, de modernism, că PNL a modernizat de-a lungul istoriei sale fantastice această țară, nimeni nu-și permite să ignore vreodată, Doamne ferește!, nici valorile naționale, nici tradițiile și în niciun caz cultele religioase, respectiv credința religioasă, indiferent că e protestantă, neoprotestată, ortodoxă sau greco-catolică”.

Întrebat dacă Florin Cîțu e un progresist, Rareș Bogdan a răspuns: „Eu zic că toată această dispută progresim versus conservatorism nu arată decât că PNL e un partid extrem de mare, puternic, care are o mulțime de platforme, dar nu poți să spui că Florin Cîțu e un progresist și că Ludovic Orban e un ultraconservator. În ambele tabere există și Rareș Bogdan, și Robert SIghiartău, și Florin, și Dumitrel, și Boc, și Flutur, care sunt mai degrabă niște consrvatori, dar e o chestiune de nuanță, de poziționare. Nu consider că aceasta e marea problemă pe care o are Românai azi. PNL va rămâne acolo unde e normal să fie, în Partidul Popular European, cu o doctrină extrem de clar asumată”. „Ca orice european convins, ca orice român de bună-credință, respect toate minoritățile etnice, religioase, sexuale. (PNL) are o poziție extrem de tolerantă, europeană, deschisă, cu privire la minoritățile etnice, religioase și sexuale”, a mai ținut să precizeze prim-vicepreședintele PNL.