”PSD și firmiturile sale politice nu concep ca un premier să nu fie implicat într-un jaf. Li se pare imposibil. Dar sunt de înțeles”, scrie europarlamentarul Rares Bogdan intr-un editorial publicat in evz.ro.

”Când ai un pedigree care conține un fost președinte/premier ajuns la închisoare și un președinte/premier din umbră de asemenea încarcerat, excluzi varianta că nu toți fură ca tine.

Dar e un semn bun. Când te atacă ticăloșii înseamnă că ești pe drumul corect. Când te acuză nemernicii care au jefuit România timp de 30 de ani sau au participat direct, prin hoția instituționalizată patronată de ei, sau prin incompetență (dosarul „Colectiv” – e doar un exemplu), la drama unei țări, e semn că n-ai ales greșit.

Mă întreb dacă ei chiar cred că atunci când năvălesc asupra PNL și pretind că sunt fecioare au pretenția să fie crezuți. Deși au nota 2 la competență (unii chiar nota 1, căci au copiat), deși au eșuat în toate politicile publice, acum se pricep la toate.

Ei cunosc și medicină, și agricultură, și drept constituțional, și fotbal, și pedichiură. Însă piesa lor de rezistență este retorica pe care toate manualele de marketing politic o indică drept exemplu de manipulare: minți de dimineața până seara, repeți aceleași gogomănii până se transformă în adevăr.

Cine sunt cei care acuză? Și ce acuză? Sunt cei care au guvernat două treimi din cei 30 de ani scurși după 1989 și folosesc ca armă politică ceea ce românii detestă cel mai tare: hoția!

…Te uiți cine sunt cei care acuză și le faci, rapid, bilanțul, ca să știi cu cine ai de-a face. Nici nu trebuie un efort prea mare de aducere aminte, căci 30 de ani de devalizare nu pot fi tăgăduiți de nimeni: industrie distrusă, companii naționale căpușate de firme de partid, instituții infestate de pile neroade, agricultură ruinată, contracte date clienților politici.

Și nu doar atât! Majoritățile toxice au adoptat legi pentru pensii speciale cu scopul de a cumpăra clemența polițiștilor sau a magistraților, legi care permit nelegiuiților să fure cu acte păduri întregi, prin trucarea masei lemnoase, legi care au făcut imposibilă primenirea CCR sau a Avocatului Poporului – singurele instituții care puteau sancționa actele normative date pentru îmbogățirea șefilor partidului. Au distrus economia și au lăsat România în subdezvoltare, menținând pungi de sărăcie pe care le-au manipulat politic, n-au făcut nici autostrăzi, nici spitale, nici 2500 de grădinițe, n-au avut niciun pic de viziune, niciun proiect de țară în afara celui în care mafia prospera pe seama românilor.

Și vin acum și acuză PNL că fură?? După ce au adus România la un minim istoric în privința investițiilor, după ce au crescut enorm cheltuielile cu aparatul bugetar, recurgând la creșterea taxelor și a impozitelor (țineți minte euroacciza sau taxa pe stâlp?) vin acum și acuză PNL că le fură programul economic? Care program? Au avut vreodată un plan coerent? PSD și firmiturile sale s-au lăudat de fiecare dată că înființează 1 milion de locuri de muncă. Le-a văzut cineva?

Cu ce s-au mai lăudat? Cu scăderea taxelor parafiscale (începute de predecesorii lor), cu reducerea evaziunii (dar aceasta a explodat), cu ajutarea antreprenorilor (pe care i-au terorizat cu controale, pentru a-i convinge să cotizeze), cu scăderea prețurilor la alimente (și acestea au explodat).

Prin urmare când niște incompetenți care au dat țării cel mai slab guvern din istorie anunță moțiune de cenzură, permiteți-mă să râd amar! 3 ani de proteste din cauza măcelăririi justiției și a economiei, alungarea din țară a 5 milioane de români sunt motive suficiente. Să nu uităm cu cine stăm de vorbă!

România are nevoie de bărbați de stat, nu de papagali!”