Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat, marti seara, ca PNL va merge miercuri la Palatul Cotroceni cu propunerea ca Ludovic Orban sa fie desemnat premier. Bogdan le-a cerut romanilor sa aiba incredere, mentionand ca „presedintele Romaniei are toata strategia facuta, pas cu pas”.

„Foarte probabil va fi Ludovic Orban, nu avem motive sa renuntam la domnia sa. Avem totala incredere in decizia lui Klaus Iohannis, vom merge pe solutia dansului.

Trebuie sa combatem aceasta confuzie, ca premierul desemnat si-a depus mandatul. Asta nu inseamna ca nu indeplineste in continuare calitatea de premier interimar. Guvernul Orban este extrem de responsabil in gestionarea tarii. Ministrii sunt in transee si isi vad de treaba.

Ludovic Orban este in continuare premier al Romaniei, este premier interimar. Nu mergem pe o altfel de guvernare decat guvernare politica. Anticipatele raman un obiectiv”, a declarat Rares Bogdan la Digi24.

El a subliniat ca depunerea mandatului de premier desemnat nu este „un pas inapoi”.

„Nu e niciun pas inapoi, sa urmariti ziua de maine, sa vedeti decizia presedintelui. Presedintele Romaniei are toata strategia facuta, pas cu pas”, a a mai spus Rares Bogdan.

Ciolacu, Ponta si Tariceanu au anuntat marti ca ei isi doresc un premier „independent” care sa conduca un „guvern de specialisti” pana la alegerile parlamentare din noiembrie.