Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte Partidului Național Liberal, trage un puternic semnal de alarmă.

Europarlamentarul liberal atenționează că cetățenii europeni sunt împinși către un comunism global cu față umană și că se încearcă atragerea lor către idei care amintesc de egalitarism, desființarea proprietății și desființarea valorilor tradiționale.

Dacă acest progresism ar avea legătură cu progresul, așa cum este coafat, aș fi primul care l-ar saluta. Dar constat că se încearcă atragerea cetățenilor de partea curentului în cauză prin idei care amintesc de egalitarism, desființarea proprietății, desființarea valorilor tradiționale.

Cetățenii europeni sunt împinși către un comunism global cu față umană. Nu m-ar mira să se sugereze, la un moment dat, că nici bisericile nu sunt utile, căci contravin progresului… Noi, în România, am mai trecut prin așa ceva. N-aș dori să văd ca aceste idei toxice capătă consistență și înlocuiesc fibra noastră intimă, sau mai rău, tind să excludă, să marginalizeze, să condamne atitudini care sunt la 180 de grade”, a spus, pentru plusinfo.org, Rareș Bogdan.

Sunt câteva zeci (de exemple – n.r.) deja, și toate fac parte dintr-un război subtil, cu miză lungă. Le transmit pionierilor progresismului doar atât: Știm, suntem atenți, nu dormim!”, a punctat Rareș Bogdan.