Europarlamentarul Siegfried Muresan atrage atentia ca Viorica Dancila, care si-a inceput luni vizita in Statele Unite, nu a fost intampinata de niciun oficial de seama. Dancila a fost bagata in seama la sosire doar de primarul unui oras comparabil cu Pantelimonul.

„Viorica Dancila se afla intr-o vizita in Statele Unite ale Americii. A aterizat la New York. Nu s-a intalnit cu Presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Nu s-a intalnit la New York nici cu guvernatorul statului New York, nici cu primarul general al orasului. A trebuit sa mearga in statul New Jersey, stat invecinat, pentru a o primi cineva. Insa nu a primit-o nici macar guvernatorul statului respectiv, nici macar primarul celui mai mare oras, ci doar primarul celui de-al doilea oras ca populatie.

E ca daca in Romania ar veni in vizita prim-ministrul unei alte tari si nu ar fi primit nici de presedintele Romaniei, nici de prim-ministru, nici de primarul general al capitalei, nici de prefectul capitalei, nici de presedintele Consiliului Judetean Ilfov, nici macar de primarul orasului Voluntari, cel mai mare oras din judetul Ilfov, ci doar de primarul orasului Pantelimon, al doilea oras ca populatie din judetul Ilfov. Ne-am da cu totii seama ca este o problema cu acel prim-ministru”, a subliniat Muresan.

Premierul Viorica Dancila a precizat vineri ca vizita pe care o face in Statele Unite ale Americii este una de lucru, in cadrul careia va fi semnat un memorandum pe Energie, dar si un document cu Banca Mondiala in domeniul Sanatatii, reiterand ca ea si delegatia pe care o va conduce nu vor merge in SUA sa faca poze, ci sa obtina rezultate.

„Voi pleca duminica in Statele Unite ale Americii, este o vizita de lucru, vom semna si un memorandum pe Energie, nu ne ducem sa facem poze, ne ducem ca sa avem rezultate in urma acestei vizite. Ne vom intalni acolo si cu un numar mare al oamenilor de afaceri, unde le vom vorbi despre avantajele investitiilor in Romania, despre predictibilitate.

Voi fi insotita de domnul ministru Teodorovici, de domnul ministru Les, vom avea o discutie si pe Ministerul Apararii, vom avea o discutie si in domeniul Sanatatii, vom semna cu Banca Mondiala, cu doamna Sorina Pintea. Vom avea mai multe intalniri. In acelasi timp, vreau sa ne intalnim acolo si cu comunitatea romanilor din Statele Unite, pentru ca eu cred ca trebuie sa-i ascultam si pe dansii si de fiecare data cand merg in afara granitelor tarii imi face o placere deosebita sa ma intalnesc cu romanii din orice tara s-ar afla, acelasi lucru l-am facut si in Portugalia si in alte tari „, a declarat Viorica Dancila intr-o conferinta de presa organizata la finalul sedintei Comitetului Executiv Judetean al PSD Caras Severin, intrebata despre vizita pe care o va efectua in SUA.