Europarlamentarul Siegfried Mureşan a solicitat, în discursul susţinut în plenul Parlamentului European, la Bruxelles, ca pentru combaterea pandemiei de Covid-19 să fie mobilizate cele 4,1 miliarde de euro din Bugetul Uniunii Europene neutilizate anul acesta. El a declarat că Grupul PPE din care face parte va aproba propunerile Comisiei Europene şi nu va depunde niciun amendament.

„Trebuie să fim cu toţii îngrijoraţi în legătură cu ce se întâmplă în fiecare colţ al Europei”, şi-a început el alocuţiunea din plenul Parlamentului European din cadrul dezbaterii de astăzi privind măsurile împotriva coronavirus în Europa.

În opinia lui, „răspunsul la această criză este solidaritatea”. Mureşan a precizat că Grupul PPE nu va depune niciun amendament la propunerile Comisiei Europene.

„Putem obţine solidaritate prin măsuri concrete. Vestea bună este că CE a propus acţiuni concrete cu mai puţin de 2 săptămâni în urmă şi noi le vom adopta. Două dintre cele trei propuneri pe care le vom adopta astăzi au legătură cu Bugetul Uniunii Europene. Ca vicelider al Grupului PPE responsabil pentru buget, vă spun că grupul nostru va aproba aceste propuneri astăzi, nu vom depune niciun amendament şi vom respinge orice alt amendament propus care ar putea întârzia intrarea în vigoare a acestor propuneri. Le vom aproba astăzi şi vrem ca acestea să intre în vigoare imediat”.