Victor Negrescu, europarlamentar PSD, a anunțat, luni, pe pagina de Facebook, că a solicitat Comisiei Europene să pună în aplicare o strategie comună la nivelul UE, pentru a reduce impactul epidemiei de coronavirus, anunță MEDIAFAX.

„În contextul creșterii numărului de persoane și de țări membre ale UE afectate de coronavirus, am solicitat astăzi (luni n.red.) Comisiei Europene să pună în aplicare o strategie comună la nivelul UE în vederea unei mai bune coordonări a eforturilor pentru a reduce impactul provocat de noul virus”, a scris Negrescu.

Măsurile de sprijin trebuie să limiteze scăderile de pe piețele bursiere, susține europarlamentarul PSD.

„În acest context, am interpelat Comisia Europeană privind formele de sprijin pe care le asigură sau le-a acordat statelor membre (ex.: România) afectate de coronavirus, solicitând măsuri pentru a limita efectele asupra burselor europene și a evita, astfel, o posibilă criză financiară”, a scris acesta.

Potrivit lui Negrescu, sprijinul UE trebuie să îi vizeze și pe întrerprinzătorii din sectoarele afectate de coronavirus.

„Totodată am ridicat problema sprijinului oferit întreprinzătorilor din sectoarele economice afectate de coronavirus (ex.: transport, turism, comerț)”, a mai scris europarlamentarul PSD.