Rareș Bogdan a explicat pe pagina sa de Facebook de ce președintele Klaus Iohannis nu trebuie să se confrunte în direct cu Viorica Dăncilă, el argumentând că fostul premier este interpusul lui Liviu Dragnea

Prim- vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a apreciat, pe pagina sa de Facebook, faptul că președintele Kaus Iohannis nu dorește să participe la dezbateri electorale cu Viorica Dăncilă.

El spune că dacă participă la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, președintele ar legitima-o , în condițiile în care „doamna în cauză este o fraudă la adresa posturii de candidat la Președinția României. Este o jignire la adresa românilor care învață limba română și se bazează pe competență pentru a ocupa un post. Stilul candidaților PSD de a transmite mesajele atunci când se află într-o confruntare este extrem de toxic. Ei invocă pe post de argumente minciuni sfruntate. Este o tactică intenționată, menită să atragă adversarul în capcană de a demonta minciunile, în loc să-și prezinte viziunea. Consultanții care au sfătuit-o pe Dăncilă să ceară o dezbatere au recurs la asemenea tactică exact cu obiectivul de a-l împiedica pe domnul președinte să-și promoveze mesajul. Ei știu că șeful statului nu ar putea să nu contrazică gogoșile PSD, bazate pe cifre false legate de nivelul de trăi și „rezultatele guvernării”. Dar mai știu ceva: fiind ocupat să le demonteze, ar irosi timpul în care ar trebui să întărească propria viziune asupra a ce înseamnă „România normală”. Adică o țară fără hoți, incompetenți și ticăloși cocoțați în funcții pe criterul apartenenței la partid, o țară unde cetățenii nu sunt umiliți. Exact acest mesaj este periculos pentru candidată PSD, deci a fost sfătuită să ceară o dezbatere pentru a putea bloca mesajul președintelui. În realitate, Viorica Dăncilă nu dorește o dezbatere, dar a fost sfătuită să o ceară, pentru a poză într-un contractidat viabil. Dăncilă ar trebui să se pregătească pentru un dialog cu oamenii legii, din cauza subminării securității românilor, a economiei naționale, a devalizarii Companiilor și Societăților Naționale., a bugetuli din Rezervă de Stat și nu numai.”, a mai spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan mai spune că românii au demonstrat duminică că nu doresc spectacol ieftin , așa cum a arătat Viorica Dăncilă într-o confruntare televizată. Prim-vicepreședintele PNL , Rareș Bogdan, mai spune că președintele Klaus Iohannis nu poate participa la o dezbatere cu un candidat care a refuzat, atâta timp cât a fost prim-ministru, discuțiile cu președintele României pe teme importante pentru țară, cum ar fi problema desemnării comisarului european din partea României. Rareș Bogdan mai afirmă că o infruntare electorală presupune dezbaterea unor argumente, pe care Viorica Dăncilă nu le are.

„Și, din emoția de a părea la nivelul discuției, ar mai scoate niște perle pentru colecția deja celebră. Deci e mai bine să nu se facă de rușine. Timp de 2 ani, România a avut un premier total nepregătit pentru cea mai importantă funcție executivă din România. Și folosesc un termen blând. Și să nu uităm cine e Dăncilă!! Interpusul lui Dragnea!! Acest grup nociv pentru români a lovit statul, l-a vulnerabilizat, iar când oamenii au ieșit în stradă să protesteze, i-a bătut și i-a gazat! Uităm cine e Dăncilă? Domnul Klaus Iohannis nu refuză dezbaterile serioase, dar ce să discuți cu Dăncilă? Este mai bine că președintele să vorbească direct cu oamenii, că până acum. Klaus Iohannis preferă să discute în stradă cu Ilie Moromete, nu cu Cocoșilă.”