Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, a anuntat duminica, la Antena 3, ca liberalii vor veni cu asumare de raspundere in Parlament pe desfiintarea Sectiei Speciale si pe eliminarea pensiilor speciale.

„Desfiintarea Sectiei speciale este una dintre foarte posibilele noastre asumari, in perioada urmatoare. Este foarte posibil. Noi avem o rafala de asumari. Este posibil ca una dintre ele sa fie pe SIIJ, asa cum cea care va fi poimaine citita va fi pe doua tururi de scrutin, dar si pe marirea numarului de parlamentari in diaspora”, a declarat Rares Bogdan.

Europarlamentul PNL a mai spus ca 84% dintre romani isi doresc anticipate.

„Pentru noi Guvernul guverneaza, Parlamentul blocheaza. Noi avem o majoritate constituita destul de greoi, din opt forte politice diferite. Daca va uitati pe toate grupurile care sustin Guvernarea Orban sunt nu mai putin de opt grupuri independete in frunte cu PNL. Guvernarea in aceasta formula e extrem de greoaie, iar fiecare masura trebuie negociata la maxim, iar PSD inca are forta parlamentara, are suficienti parlamentari care au reiesit in urma alegerilor din 2016 prin care sa blocheze foarte multe initiative”, a mai spus Rares Bogdan.

Rares Bogdan a mai adaugat ca pe langa asumarea raspunderii pe desfiintarea SIIJ, pensiile speciale sunt, de altfel, „un motiv de asumare”.

„Noi incercam sa punem in aplicare intreg programul de Guvernare prin care a fost investit Guvernul Orban in Parlament, si de asemenea, dorim sa punem in aplicare toate promisiunile electorale pe care le-am facut in anul 2019 in fata alegatorilor nostri”, a mai precizat Rares Bogdan.