Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a solicitat, joi seara, ca guvernul sa elimine pensiile speciale prin ordonanta de urgenta. PSD a reusit pana acum sa amane de mai multe ori, in parlament, taierea pensiilor speciale.

”In Romania nu exista oameni mai egali decat altii. Cui nu ii convine, sa plece din sistem. Sa dam OUG ca sa scapam odata de pensiile nesimtite. Nu stiu ce au votat colegii mei in Parlament.

Comunicarea este esentiala in astfel de momente si le dau exemplul altor tari. Trebuie sa explicam romanilor care este exact situatia. Trebuie sa incepem sa vorbim despre investitii, despre investitori, despre atragerea de companii straine, despre facilitati pentru companiile romanesti si sa incercam sa iesim din bula asta in care am intrat cu subiectele legate strict de pensii.

Daca nu respectam legea pensiilor asa cum a fost votata ne vom duce acasa! Lucrurile sunt simple, sunt masuri pe care le putem lua pentru a gasi componente economice, financiare care sa acopere aceste nereguli”, a declarat Rares Bogdan la Romania TV.

Premierul Orban a declarat in numeroase randuri ca sustine eliminarea tuturor pensiilor speciale, mai putin cele ale militarilor.

„Decizia noastra este clara, noi sustinem calculul pensiilor pe principiul contributivitatii, cu singura exceptia a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. Avem si noi un proiect de lege, are si USR un proiect de lege. Le cerem parlamentarilor sa amendeze, dar sa sustina proiectul de lege in care sa punem punct practicilor pensiilor speciale, cu exceptia pensiilor de serviciu pentru militari”, a declarat premierul Orban saptamana trecuta.

„Mi se pare un act de dreptate si un act corect. Le cer parlamentarilor sa voteze proiectul PNL privind desfiintarea pensiilor speciale”, a spus Ludovic Orban.

PSD a anuntat luni ca va sustine cu „fermitate” eliminarea pensiilor speciale la votul de miercuri din Camera Depuatilor, insa proiectul de lege a fost din nou amanat cu larga sustinere a parlamentarilor PSD.