Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan are o prima reactie dura dupa ce pesedistii au votat, in unanimitate, in CEX sa boicoteze sedinta de investitura a Guvernului Orban 2, sperand astfel sa blocheze procedura de declansare a anticipatelor.

„Sunt fierti, sunt pe tavan! Sa va aduceti aminte de zilele astea, caci se joaca viitorul tuturor! Ne vom aminti de ultimele zvacniri ale celor care vor sa ne ucida speranta ca de un vis urat. Dar gandurile noastre si credinta ca ne vom scoate tara din maniile celor care au lasat-o fara milioane de romani dornici sa o iubeasca sunt un flux enorm de energie”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Liderii PSD au decis, miercuri, in unanimitate, in cadrul Comitetului Executiv National, sa boicoteze votul de investitura pentru Guvernul Orban 2. Votul va avea loc pe data de 24 februarie.

Boicotul pesedist urmareste sa lase sedinta fara cvorum, astfel incat sa nu poata fi dat votul pentru investirea guvernului.

Aceasta decizie a fost anuntata invca de zilele trecute de mai multi lideri ai PSD.

„Vom solicita public domnului Ludovic Orban sa faca noi propuneri de ministrii in locul celor care au primit aviz negativ. Daca domnia sa nu doreste, PSD nu se va prezenta la sedinta din 24 februarie pentru investirea Guvernului”, a declarat, marti, liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis.

Si Serban Nicolae a anuntat ca PSD nu poate participa la votul de investitura al Cabinetului Orban II, pentru ca „nu este solicitata investirea, fiind doar o mascarada”.

Surse din PSD afirma ca o mare parte din partid incearca blocarea calendarului pentru declansarea alegerilor anticipate.

„Daca tragem suficient de timp putem trece peste termenul de 60 de zile prevazut in Constitutie pentru declansarea alegerilor anticipate. Potrivit calculelor noastre daca depasim data de 25 martie fara a avea respingerea celui de-al doilea Guvern putem bloca alegerile anticipate”, au explicat sursele citate.