Prim-vicepreședintele PNL și europarlamentar, Rareș Bogdan, reacționează extrem de dur la decizia Curții Constituționale de a declara neconstituționale amenzile date în perioada stării de urgență. Rareș Bogdan consideră că decizia CCR este una de o ”rușine totală” și vine pentru a acoperi scandalul generat de faptul că judecătorii Curții au votat pentru a nu-și tăia singuri pensiile speciale.

Astăzi, au fost mai multe decizii ale CCR, care ne dovedesc încă o dată că această Curte nu are nimic cu curtea de la Karlsruhe, cea mai prestigioasă Curte Constituțională la nivel internațional.

Este o rușine totală pentru absolut orice sistem constituțional din lume. În realitate, după ce și-au protejat drepturile a 6 din 9 judecători prin declararea ca neconstituțională a legii de tăiere a pensiilor speciale, inițiată și votată de PNL în 28 ianuarie, CCR a încercat să-și acopere acțiunea clară prin care, din nou, a instituit faptul că în România există cetățeni de rangul 1, adică judecătorii CCR și cetățeni de rangul 2, restul românilor. Curtea lui Dorneanu și compania a acoperit mizeria cu pensiile speciale și a introdus o altă aberație, cu declararea ca neconstituțională a amenzilor date în timpul stării de urgență. În realitate CCR, este o apărătoare clară a celor care au săvârșit acte de nelegalitate, prin nerespectarea izolării sau a carantinei, unii dintre ei în mod repetat.  293.000 de cetățeni n-au respectat condițiile impuse de starea de ugență, dar judecătorii CCR au nesocotit peste 98% din populația României, care s-a dovedit de o disciplină absolută și au respectat întocmai condițiile impuse de autorități.

La fel ca în epoca Dragnea, CCR se dovedește apărătoare a infractorilor în detrimentul oamenilor cinstiți, corecți, care înțeleg că democrația nu înseamnă haos și în niciun caz nu înseamnă nerespectarea legii, mai ales în stare de urgență.

Acțiunea CCR nu este întâmplătoare. Acțiunea legată de starea de urgență este direct legată de decizia extrem de gravă, dorită de 94% din populația României, respectiv acțiunea de tăiere a pensiilor speciale”, a spus Rareș Bogdan.

Liderul PNL consideră că legea prin care sunt desemnați judecătorii CCR va trebui modificată în așa fel încât ”pupincuriștii și șpăgarii” să nu mai ajungă în acest for.

”În acest moment și în lumina ultimului atac adus la adresa președintelui României și a Administrației prezidențiale, este extrem de clar că modul în care sunt delegați acești judecători și modul în care sunt organizați, va trebui schimbat categoric. Nu poate exista o Curte cu adevărat independentă, o Curte etalon, atâta timp cât avem acest sistem de selecție.

Astăzi, s-a scris o nouă pagină din istoria neagră a unei democrații șuntite, pervertite de către cei care în urmă cu 3 ani de zile au promovat OUG 13, un atac pe față la statul de drept și la adresa democrației. Românii sunt oameni corecți, care își educă copilașii în spiritul bunei credințe. Niciodată românii nu le vor spune copiilor că este bine să furi, că este bine să faci rău, că este bine să nu-i respecți pe cei din jur.

Mă bazez pe faptul că acești oameni de bună credință, care reprezintă marea maj a românilor, adică peste 98% dintre ei vor avea puterea să ne ajute să schimbăm legea de desemnare a judecătorilor CCR, astfel încât politrucii, șpăgarii și pupincuriștii să nu mai aibă ce să caute în cadrul acestui for care ar trebui să fie un etalon către toate instanțele din România. ”, a declarat Rareș Bogdan.