Europarlamentarul PNL Rares Bogdan a atras atentia romanilor ca in aceste momente trebuie sa fim uniti. Si politicienilor care incearca sa profite pe urma crize provocate de coronavirus le transmite ca se numara printre cei care au condus tara in ultimii ani si sunt, in egala masura, vinovati de starea sistemului medical romanesc.

„Cred că unii dintre politicieni, și mă miră faptul că sunt cei în topul criticilor la adresa măsurilor luate sau a situației actuale exact politicienii care au adus România în starea actuală. Dacă ar avea rușine, Băsescu, Ponta și Tăriceanu ar fi ultimii care să vorbeascăPentru că fiecare din domniile lor au condus România într-un anumit moment din ultimii 30 de ani. Și nu putem puțin, fiecare minim 4 ani. Cred că a vorbi despre starea sistemului de sănătate românesc, de starea spitalelor, de lipsurile din sistemul medical, de situația medicilor și asistenților de către astfel de persoane denotă cel puțin o lipsă acută de bun simț, ca să nu spun o inconștiență crasă. Lucurile sunt simple: în astfel de momente… Să știți că, la 1916, românii erau divizați, erau cu tabere politice roșii și alții, conservatoirii și liberalii… Dar, în momentul în care România a trebuit să ajungă pe front, nu a mai existat război politic între conservatori și liberali, care se urau cel puțin la fel de mult cât se urăște astăzi dreapta cu stânga românească. În momente istorice importante, românii au știut să treacă peste orice animozitate și să se unească în interesul național al țării”, a declarat Rareș Bogdan, marți, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

Din păcate, atrage atenția Rareș Bogdan, nu sunt doar politicieni care azi încearcă „să se cațere electoral”. „E o situație nedorită de nimeni din poporul român sau din cei care conduc România. Au ajuns și jurnaliști, instituții media, să facă același lucru: să atace medicii, care să facă vânătoare de vrăjitoare, instituții media care sunt conduse de persoane cu o frustrare uriașă și care au războaiele lor cu șefii de clinici, cu doctorul Arafat, doctorul Streinu-Cercel duse în ultimii ani de zile. Și nu s-au oprit nici măcar acum. Acești oameni fac mai mult rău României decât o face astăzi COVID-19. Faptul că jurnaliști de top din România nu înțeleg că, în momentul ăsta, nu poți să vii doar cu critici și, stând de pe margine, să spui ce nu-i bine, dar fără să dai niciun fel de soluție, când tu știi situația din sistemul de sănătate publică din România”, spune Rareș Bogdan.

Citeste mai multe pe realitatea.net